Elérhetõ
Amennyiben péntek 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás február 10, hétfő.
A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza.
Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz.
A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje.
Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani.
Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen.
Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz.
A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszamaradt lepényt őrlik meg.