Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás május 21, szerda.
Fokhagyma olaj magas allicin tartalommal
A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására – hagyma megvágása – alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek ennek a fűszernövények a jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B– és C-vitamin és flavonoidok.
Fokhagyma olaj vásárlásakor fontos tudni, hogy kétféle terméket lehet kapni a piacon. Az egyik csoportban fokhagyma van jellemzően porított vagy fagyasztva szárított formában. Ennek nincs sok élettani hatása, ugyanis allicin tartalma nagyon alacsony – sok esetben nulla. Ezen tabletták vagy kapszulák azon a feltételezésen alapulnak, hogy majd a gyomorban az emésztés során előáll az allicin. Sajnos az allináz enzim igen érzékeny a gyomorsavra. Gyakorlatilag pH3 vagy savasabb közegben azonnal tönkremegy. Emiatt nem javaslok olyan étrend-kiegészítőket, melyek nem tartalmaznak allicint abban bízva, hogy a szervezet képes előállítani a tabletta vagy kapszula bevételét követően. Ezeken általában nem allicin tartalmat, hanem allicin potenciált” adnak meg néha, amely 0,6-1%. Arra utalnak, hogy a szervezetünk a fokhagymapor különböző vegyületeiből allicint szintetizál.
Ha étrend-kiegészítőt vásárolsz, azért, hogy a fokhagyma olaj minden nap bent lehessen az étrendedben vásárolj olyat, amin a valóságos allicin tartalom van feltüntetve!!!