Szafi Fitt aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g
Az étkezési célokra használható aszkorbinsav nem más, mint a jól ismert C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsága révén segít a zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozásában, illetve javítja a tészták sütési tulajdonságait is. Segítségével könnyebb, nyújthatóbb állagú, sütés után kevésbé morzsolódó tésztát készíthetünk.
Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben:
- Hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működési fenntartásához, a csontozat és a porcok állapotának, működésének fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- Hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
- Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
A C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrusfélék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe.
Ügyeljünk a kiegyensúlyozott, változatos étrendre!