Elérhető
Amennyiben péntek 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 25, hétfő.
A termék nyers homoktövisből készül, a gyümölcshús magról való leválasztásával. A leválasztott húst kíméletesen szárítják, majd őrlik.
Íze jellegzetes, homoktövisre emlékeztető, savanykás. A végtermék 50%-ban a homoktövis héját és húsát, és mintegy 50%-ban a homoktövis magjának anyagait hordozza.
A homoktövis „titka” a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag egymást erősítő hatása.
Jelentős mennyiségben megtalálhatók a bogyókban a karotinoidok, az A-vitamin előanyagai, amelyek önmagukban is elsődleges antioxidánsok. Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz.
Igen gazdag növényi szerves savakban (almasav, ecetsav, stb), és számos értékes fitokemikáliát is hordoz.
Felhasználási javaslat:
2-3x1 teáskanálnyi homoktövishús és mag őrleményt elkeverve müzlibe, teába, gyümölcslébe, joghurtba vagy más folyadékban. A hatást fokozhatjuk, többféle őrlemény összekeverésével (pl. szőlőhéj,-feketeszeder,-feketeribizli őrlemény).