Elfogyott
A feketeribizli C-vitaminban rendkívül gazdag gyümölcs, ezen kívül jelentős mennyiségben tartalmaz karotinoidokat, B-vitaminokat (B1, B2, B3, B6, pantoténsav, biotin), K-vitamint, flavonoidokat, antocianidokat, polifenolokat és E-vitamint.
Ásványi anyag- és nyomelem tartalma terén kiemelkedő a vas, de kalciumot, magnéziumot, foszfort is hordoz.
Fontos kelléke lehet a vírusos fertőzések, megfázások megelőzésének. A termék a gyümölcs "cukros" levét már nem tartalmazza, így szénhidrátokban szegényített, ugyanakkor növényi színanyagokban, anticianidokban, polifenolokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és élelmi rostokban igen gazdag, vagyis egyfajta "sűrített gyümölcs".
Felhasználási javaslat:
Napi 2-3x1 teáskanálnyi feketeribizli őrleményt elkeverve teába, gyümölcslébe, joghurtba vagy más folyadékban. A hatást fokozhatjuk, többféle őrlemény összekeverésével (pl. szőlőhéj,-feketeszeder,-homoktövis őrlemény).