Hamarosan
A fekete áfonya gyümölcssavakat, cukrot, pektint és számos vitamint tartalmaz.
Rostban gazdag gyümölcs, a rostdús táplálkozás pedig az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja. Kiemelkedően magas a kálium tartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Tudományosan is elfogadott szer látószervünk különféle problémáira.
Vitaminjai közül jelentős mennyiségben található benne: A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid. Az áfonyát magas antioxidáns-tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Ennek köszönhetően ugyanis védheti a sejteket, lassíthatja az öregedési folyamatokat, és nehezítheti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.
Fogyasztási javaslat:
Naponta 2x 1 kiskanálnyi fekete áfonya őrleményt joghurtba, gyümölcslébe vagy más folyadékba keverve. A htaást fokozhatjuk többféle őrlemény összekeverésével (pl. ribizli, szőlőmag, homoktövis)