Gal Omega 3 Halolaj 250 ml
A GAL Omega-3 Halolaj az emberi szervezet számára leghasznosabb állati eredetű Omega-3 zsírsavat tartalmazza. Természetes, kiváló hasznosulású készítmény, nagy dózisú EPA- és DHA-tartalommal, antioxidáns E-vitaminnal.
Mitől olyan értékes a halolaj?
A rendszeres halfogyasztás már régóta szerepel az egészséges táplálkozási ajánlások között. Rengeteg többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami más zsírokkal ellentétben kimagaslóan hasznos az emberi szervezet számára. Az Omega-3 zsírsavak amellett, hogy bizonyítottan karbantartják a szívet, az agyat, akár vissza is fordíthatják a szívbetegek artériájának meszesedését és beszűkülését.
Mik azok az Omega-zsírsavak?
Léteznek hasznos és káros zsírok, ezek aránya határozhatja meg nagymértékben az általános egészségi állapotot és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Az Omega-zsírsavak nagy része többszörösen telítetlen esszenciális zsírsav, hiányuk olyan egészségromboló hatással lehet, mint a vitaminok vagy az ásványi anyagok hiánya.
Az Omega-3 zsírsavak élettani hatása
- Beépülnek a sejthártyába, és rugalmasabbá teszik azt, így segítve az összes szerv egészséges működését, védelmét a káros külső hatásoktól és a belső sejtkárosodástól.
- Védik az érfalakat az érelmeszesedéstől, csökkentik a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar, infarktus kialakulásának esélyét. Infarktuson átesetteknél pedig az újbóli infarktus rizikóját.
- Növelik a véralvadási időt, csökkentik a vérsűrűséget, meggátolják a vérlemezkék összecsapódását, ezzel megelőzhetik a vérrögök képződését.
- Természetes gyulladáscsökkentők, így megelőzik, vagy nagymértékben enyhítik az olyan betegségek tüneteit, mint az ízületi gyulladás, az asztma, a migrén.
- Javítják a szem látóhártyájának működését, a szem hajszálereinek vérellátását, ezzel megóvják a retinát, megelőzhetik az időkori látásromlást.
- Alacsonyan tartják a vérzsírok szintjét, csökkentik a magas vérnyomást, a koleszterinszintet, megőrzik az erek rugalmasságát, tisztaságát.
- Előnyösen befolyásolja az agysejtek és az idegsejtek működését. Felépítik az agy szürkeállományának nagy részét. Jelentős mértékben fokozzák a memória működését, megakadályozhatják a depresszió, az inzulinrezisztencia, a tanulási zavarok, az Alzheimer-kór kialakulását is.
- Segítik a bőrbetegségek, például az ekcéma, a pszoriázis gyógyulását, kiegészítő kezelésként, illetve megelőzésként is hatékonyak.
- Csökkentik az emésztőrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát, javítják a rákbetegek életminőségét, gyógyulási esélyeit.
- Kismamáknál segítik a magzat fejlődését, csecsemők esetében az éleslátás kialakulását és a szellemi fejlődés támogatását.
- Gyerekeknél is jelentős mértékben javítják a koncentrációs képességet és a feladatok megoldására való készségeket.
Fogyasztási javaslat:
Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik.