Elfogyott
Mandulagomba gomba-kivonat felhasználásával készült étrend-kiegészítő zselatin kapszulában.
A mandulagomba (Agaricus blazei Murrill) egy alacsony kalória- és magas tápanyagtartalmú, ehető gombafajta. Frissen ételként, feldolgozva tea formájában vagy kivonatként fogyasztják,
Az egészségre gyakorolt előnyös hatásai
Kiemelkedő immunerősítő hatás: Egyik legismertebb előnye, hogy fokozza a szervezet védekezőképességét. Tanulmányok kimutatták, hogy a mandulagomba sokféle előnyös poliszacharidot tartalmaz.
Vírus- és baktériumellenes hatás: A béta-glükán poliszacharidok ugyancsak szerepet játszanak a vírusos és bakteriális fertőzések elleni küzdelemben. Egy tanulmány szerint a mandulagomba kivonatok védelmet nyújthatnak a tüdőgyulladást és az agyhártyagyulladást okozó baktériumok és vírusok ellen.
Csontritkulás: A mandulagomba B1 és B2-vitaminokban gazdag, és jelentős mennyiségű ergoszterint is tartalmaz, mely D2-vitaminná alakul át napsugárzás hatására. A D2-vitamin pozitív hatással van a csontvesztés veszélyének csökkentésére.
Májvédő hatás: A mandulagomba kivonat képes a hepatitis B fertőzésben szenvedő betegek májfunkciójának normalizálására
Vércukorszint csökkentő: A mandulagomba kivonat fogyasztása javíthatja az inzulinrezisztenciát egyes cukorbetegeknél, és segít enyhíteni az oxidatív stressz okozta károsodást